Blog Section

Najnovije metode u lijecenju Parkinsonove bolesti

Parkinsonova bolest, noćna mora starijih osoba, hronično je neurološko oboljenje koje je uzrokovano smanjenjem razine tvari zvane dopamin u mozgu. Oboljenje je posljedica smanjenja ili povrede cerebralnih stanica koje luče dopamin, usljed starenja.

Parkinsonova bolest, također poznata kao ‘’bolest starih’’, a kolokvijalno poznata kao ‘’drhtavi potres’’, više nije neizlječiva, zahvaljujući mogućnosti upotrebe lijekova i neurosimulatora (mali baterijski uređaj). Navodeći da je Parkinsonova bolest hronični poremećaj, a učestalost je 1/300 za ljude starije od 65 godina, neurohirurški odjel grupacije Medical Park bolnica u Turskoj obavijestio nas je o noćnoj mori starijih osoba, Parkinsonovoj bolesti:

Što je Parkinsonova bolest?

Parkinsonova bolest kronično je neurološko oboljenje koje nastaje uslijed smanjenog nivoa supstance zvane dopamin u mozgu. Uzrokovana padom ili ozljedom stanica mozga koje luče dopamin uslijed starenja, bolest vodi do poremećaja motorike i refleksnih pokreta. Bolest se najčešće manifestira podrhtavanjem u rukama i nogama, usporenjem pokreta, krutošću i nestabilnosti hoda.

BITAN UTJECAJ NA DRUŠTVENI ŽIVOT

Parkinsonova bolest povezana je sa sporošću pokreta (bradikinesia), što rezultira nemogućnošću obavljanja poslova neovisno i samo uz pratnju i ovisnost o drugima u svakodnevnim rutinskim aktivnostima. Dakle, pacijenti su prinuđeni izolirati se od poslovnog i društvenog života na početku i intermedijalnim stadijima bolesti, dok bi trebali imati podršku drugih kako bi preživjeli u poodmaklom stadiju bolesti. Ti problemi vode do negativnih učinaka po emocionalno zdravlje, zatvorenosti u sebe ili depresije kod pacijenata koji već pate od usporenosti pokreta i drhtavosti.

RAZGOVOR S BOLESNIKOM TJEKOM OPERATIVNOG ZAHVATA

Cilj ‘’snimanja uz pomoć mikro-elektrode i tehnike simulacije’’, koji nam omogućavaju ‘’slušanje električne aktivnosti jednog neurona (moždane ćelije)”, je identificirati stanice koje su uključene u proces i anatomske strukture koje okružuju promatranu stanicu. U tu svrhu, pacijent treba biti budan tijekom operacije i intraoperativno razgovaramo s njim. Elektrodu s dvomikronski debelim vrhom unosimo u mozak pod vodstvom računala i elektroda je spojena na kompleks krugova; dakle, možemo slušati električnu aktivnost jednog neurona ili možemo promatrati reakciju pacijenta na niske simulacije. Prema tome, mjerimo reakcije pacijenta i lakše je dosegnuti ili identificirati područja djelovanja. Pacijent je budan tijekom prvih 3-4 sata operacije i sarađujemo s pacijentom međusobno. Ova tehnologija, nazvana “snimanje uz pomoć mikro-elektrode i tehnike simulacije”, omogućava nam da postıgnemo naš cilj. Zahvaljujući ovom sistemu koji je povezan sa stopom pogreške od 80 mikrona, možemo identificirati problematične neurone i anatomske strukture oko njih. Potom, primjenjujemo lasersku metodu koja je nešto poput spaljivanja lezije i zatim se ugrađuje neurosimulator.

POTPUNO SLOBODAN ŽIVOT UZ POMOĆ NEUROSIMULATORA

Implantacija neurostimulatora predstavlja postavljanje dvije elektrode na regije uključene bilateralnom operacijom. Baterija slična srčanom simulatoru, postavlja se na potkožni sloj prsnog koša i žice za proširenje provedene su kroz podkožni sloj i tako su elektrode spojene na bateriju. Sistem nije vidljiv. Možete vidjeti ili osjetiti ispupčenje (ili otok) na prsnom košu. Zatim, pomoću računalnog sistema možemo podesiti frekvencije i parametre stimulacije, koji su korisni za pacijenta. Pacijent bi često trebao dolaziti na kliniku tijekom postoperativne 2-3 sedmice. Normalne svakodnevne aktivnosti mogu se nastaviti nakon optimalnog prilagođenja sistema. Pacijenti će imati impresivno poboljšanje i mogli bi se u postoperativnom periodu vratiti normalnom svakodnevnom životu.

NEUROSTIMULATOR ELIMINIRA DRHTANJE U PROCENTU OD 90 POSTO UKOLIKO JE ODOBRAN PRAVI PACIJENT

Uspješna operacija može vratiti sat natrag u prvu ili drugu godinu stanja kod pacijenta, koji ima Parkinsonovu bolest 10 godina, ako je izabran pravi pacijent. Moguće je da se u potpunosti eliminira podrhtavanje barem u jednom ruci (desnoj ili lijevoj polovini tijela) po stopi od 85-90 posto. Iako postoje varijacije među pacijentima, klinička stopa poboljšanja je oko 80% u bolesnika s distonijom, ili drugim riječima, kod 20% pacijenata sa distonijom nema odgovora na liječenje.

MEDICAL PARK – 65% PACIJENATA PUTUJE IZ ZALJEVA

65% međunarodnih pacijenata kojima je dijagnosticirana Parkinsonova bolest putuju u Tursku iz Zaljeva da ugrade “Implant neurosimulacije za Parkinsonovu bolest” u Medical Park grupaciji bolnica.

Medical Park grupacija bolnica, jedna od vodećih igrača u sektoru, napravila je veliki napredak u medicinskom turizmu u posljednjih nekoliko godina i počela da ima veliki broj zahtjeva tretmana od međunarodnih pacijenata širom svijeta, uključujući Bliski Istok.

Medical Park privlači najveći broj međunarodnih pacijenata nudeći kompletnu uslugu za svoje međunarodne pacijente od dolaska u Tursku do povratka natrag u svoje zemlje, brinući se za svaki detalj, kao što su njihov prijevoz, transfere, smeštaj, smjernice za liječenje i lijekovi.

Za detaljnije informacije:

Medical Park Grupa Bolnica

Centar za međunarodne pacijente

health@medicalparkinternational.com

+90 212 227 11 00

+90 212 227 21 16

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>